fbpx

Surówka z marchwi i czosnku to boski dodatek do obiadu w czasie zimy i przedwiośnia. Czego jak czego, ale marchewki i czosnku na pewno nie zabraknie – tu mrugam do jedzących sezonowo i lokalnie.

Robi się ją niezwykle prosto – potrzebujesz kilka marchwi, ząbków czosnku, dobry majonez i przyprawy – miksujemy lub szatkujemy i już.

Surówka z marchwi i czosnku

Do zilustrowania wielkiej prostoty tego przepisu powstał film, zobacz go poniżej. A przy okazji zobacz mój kanał na You Tube, całkiem sporo przepisów już się tam nazbierało. Sama nie wiem kiedy i jak, ale jest ich już ponad 200, wiele z nich nie pojawiło się na blogu, więc zajrzyj.

Surówka z marchwi i czosnku

Surówka z marchwi i czosnku

Zimowa surówka z marchwi i czosnku jest doskonałym dodatkiem do obiadu
Przygotowanie: 5 minutes
Gotowanie: 1 minute
Całkowity czas: 6 minutes
Surówka
Polska
czosnek, marchew, surówka
Ilość porcji: 4 porcje
Author: Joanna Stołowicz

Potrzebujesz

  • urządzenie wielofunkcyjne jak Thermomix, Monsieur Cuisine czy Hoffen Chef
  • tarka, deska, nóż, obieraczka do warzyw

Składniki

Wykonanie

Przepis na urządzenie wielofunkcyjne na przykład typu Thermomix, Monsieur Cuisine czy Hoffen Chef i inne:

  • Marchew obrać (lub nie), pokroić na duże kawałki.
  • Czosnek obrać z łupin.
  • Marchew i czosnek wrzucić do naczynia miksującego.
  • Dodać przyprawę i majonez.
  • Posiekać 15s/obr.5. Gotowe!

Przepis bez urządzenia wielofunkcyjnego:

  • Marchew obrać (lub nie), zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Czosnek obrać z łupin. Drobno posiekać.
  • Marchew i czosnek przełożyć do miski.
  • Dodać przyprawę i majonez, dokładnie wymieszać. Gotowe!

Film z przepisem

Podoba Ci się ten przepis?Oznacz mnie na zdjęciu @thermomania_przepisy #thermomania_przepisy!