Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Makaron z mascarpone i łososiem
Przepis na szybki i sycący obiad z mascarpone, łososiem i pomidorami
Drukuj
Przypnij przepis
Przygotowanie:
5
minutes
minutes
Gotowanie:
25
minutes
minutes
Całkowity czas:
30
minutes
minutes
Obiad
Mediterranean
makaron, szybki obiad
Ilość porcji:
6
Ilość kalorii:
Author:
Joanna Stołowicz
Potrzebujesz
urządzenie wielofunkcyjne jak Thermomix, Monsieur Cuisine czy Hoffen Chef
nóż
deska
garnek
Składniki
1
litr
wody do ugotowania makaronu
300
g
makaronu
200
g
mascarpone
100
g
jogurtu greckiego
1
szczypta
soli
1
szczypta
pieprzu mielonego
100
g
wędzonego łososia
Wykonanie
Przepis na urządzenie wielofunkcyjne na przykład typu Thermomix, Monsieur Cuisine czy Hoffen Chef i inne:
Makaron ugotować w osolonej wodzie - ja lubię gdy jest al dente.
Makaron odcedzić i przełożyć do miski.
Do naczynia miksującego dodać mascarpone, jogurt, sól i pieprz, podgrzać 3min/90°C/obr.2.
Dodać pokrojonego na małe kawałki łososia wędzonego, wymieszać 15s/obr.1.
Sos przelać do miski z makaronem, dokładnie wymieszać i podawać od razu.
Przepis bez urządzenia wielofunkcyjnego:
Makaron ugotować w osolonej wodzie - ja lubię gdy jest al dente.
Makaron odcedzić i przełożyć do miski.
Do niewielkiego rondelka dodać mascarpone, jogurt, pieprze i sól, podgrzać cały czas mieszając.
Dodać pokrojonego na małe kawałki wędzonego łososia, wymieszać.
Sos przelać do miski z makaronem, dokładnie wymieszać i podawać od razu.
Podoba Ci się ten przepis?
Oznacz mnie na zdjęciu
@thermomania_przepisy
#thermomania_przepisy
!