Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Chlebek bananowy prosty najlepszy
Dopracowywany przez lata metodą prób i błędów przepis na najlepszy chlebek bananowy. Do zrobienia z użyciem widelca.
Drukuj
Przypnij przepis
Przygotowanie:
5
minutes
minutes
Gotowanie:
1
hour
hour
Całkowity czas:
1
hour
hour
5
minutes
minutes
Deser
Polska
chlebek bananowy
Ilość porcji:
8
porcji
Ilość kalorii:
Author:
Joanna Stołowicz
Potrzebujesz
miska
widelec
keksówka do pieczenia o wymiarach 20x10 cm
Składniki
4
szt
bardzo dojrzałych bananów
170
g
mąki orkiszowej lub pszennej
100-150
g
cukru kokosowego
100
g
masła
1
łyżeczka
sody
czubata
1
szczypta
soli
1
łyżeczka
ekstraktu waniliowego
Wykonanie
4 bardzo dojrzałe banany rozgnieść widelcem
Dodać 170g mąki orkiszowej lub pszennej, 100-150g cukru kokosowego, 100g masła, czubatą łyżeczkę sody oczyszczonej, szczyptę soli, łyżeczkę ekstraktu waniliowego i 1 jajko
Wszystko pougniatać widelecem do połączenia składników - ale mają w nim nadal być widoczne kawałki bananów
Przełożyć do wysmarowanej masłem keksówki
Piec 50-60 minut w 180°C
Film z przepisem
Podoba Ci się ten przepis?
Oznacz mnie na zdjęciu
@thermomania_przepisy
#thermomania_przepisy
!