Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Surówka z kapusty kiszonej
Doskonała zimowa surówka dla wszystkich miłośników kiszonek.
Drukuj
Przypnij przepis
Przygotowanie:
5
minutes
minutes
Gotowanie:
1
minute
minute
Całkowity czas:
6
minutes
minutes
Salad, Side Dish
kiszona kapusta, surówka
Ilość porcji:
4
Ilość kalorii:
Author:
Joanna Stołowicz
Potrzebujesz
nóż, deska, tarka
urządzenie wielofunkcyjne jak Thermomix, Monsieur Cuisine czy Hoffen Chef
Składniki
40
g
cebuli
120
g
jabłka, odpestkowanego, ze skórką
50-70
g
marchewki
300
g
kapusty kiszonej
5
g
oliwy/oleju
1/3
łyżeczki
pieprzu
Wykonanie
Przepis na urządzenie wielofunkcyjne na przykład typu Thermomix, Monsieur Cuisine czy Hoffen Chef i inne:
Do naczynia miksującego włożyć przekrojoną na pół cebulę, jabłko, marchewkę i kapustę kiszoną.
Dodać oliwę/olej i pieprz.
Szatkować 5s/obr.5.
Podawać od razu.
Przepis bez urządzenia wielofunkcyjnego:
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kapustę kiszoną jeśli jest w długich pasmach - poszatkować na drobniejsze kawałki.
Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać olej i pieprz, wymieszać.
Podawać od razu.
Film z przepisem
Podoba Ci się ten przepis?
Oznacz mnie na zdjęciu
@thermomania_przepisy
#thermomania_przepisy
!